КОНСТИТУЦИЯ: ИЖТИМОИЙ АДОЛАТНИНГ КАФОЛАТИ - Мурадов Фарход Джуракулович (MANAGEMENT AND ECONOMICS SCIENTIFIC RESEARCH JOURNAL, 2024)
Конституция ҳар бир давлатнинг ҳуқуқий асоси бўлиб, фуқароларнинг ҳуқуқлари, бурчлари ва ижтимоий ҳимоя механизмларини белгилайди. Мақолага кўра, ижтимоий адолат фуқаролар орасида тенглик, ҳуқуқий ҳимоя ва ижтимоий таъминотни таъминлаш билан боғлиқдир. Конституция, шунингдек, суд ҳокимияти, давлат органлари ва фуқароларнинг иштироки орқали ижтимоий адолатни таъминлаш механизмларини ўз ичига олади. Мақоланинг асосий хулосаси, Конституциянинг ижтимоий адолатни таъминлашдаги аҳамияти жамиятда тинчлик, барқарорлик ва ривожланишни таъминлашда муҳимдир.