KONSTITUTSIYA FAROVON TARAQQIYOTIMIZ GAROVI - Arziqulov Elboy Azim o‘gʻli (MANAGEMENT AND ECONOMICS SCIENTIFIC RESEARCH JOURNAL, 2024)
Maqolada Konstitutsiya farovon hayotimiz garovi sifatida e’tirof etilgan bo‘lib, unda Konstitutsiyaning dastlabki namunasi AQShda yaratilganligi, O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasi yaratilguniga qadar O‘zbekiston Respublikasining Mustaqillik deklаratsiyasi aynan Konstitutsiyaning yaratilishiga muhim hujjat vazifasini o‘taganligi, Mustaqillikka erishganimizdan keyin davlatimizning bosh qomusi Konstitutsiya yaratilganligi hamda ushbu Konstitutsiya davlat va jamiyat taraqqiyotini belgilashda muhim tirgak vazifasini o‘tashi keltirib o‘tilgan