ZАMONАVIY SHАROITDА QURILISH KORXONАSINING INNOVАTSION RIVOJLАNISHINI BOSHQАRISH - Utbasarov Doniyorjon Baxtiyarovich (MANAGEMENT AND ECONOMICS SCIENTIFIC RESEARCH JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada bugungi zamonaviy qurilish korxonalarida innovatsion rivojlanishini boshqarish, tashkiliy-iqtisodiy mexanizmlarini yanada takomillashtirish, innovatsion boshqaruv gʼoyalari va yangiliklari keng yoritilgan. Shu bilan birga mamlakatimizda faol rivojlanib borayotgan qurilish sanoatidagi innovatsion texnologiyalarni joriy qilinishi orqali faoliyatni rivojlantirish uchun shart-sharoitlarni yanada yaxshilashga xizmat qiluvchi qator huquqiy asoslar, ilmiy-nazariy asoslari va faoliyatda uchrashi mumkin boʼlgan muammolar va yechimlar yoritilib, ularga taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.