KICHIK BIZNES VA XUSUSIY TADBIRKORLIK SUBYEKTLARI EKSPORT SALOHIYATI TAHLILI - Oltiboyeva Feruza Ulug‘bek qizi (MANAGEMENT AND ECONOMICS SCIENTIFIC RESEARCH JOURNAL, 2025)
Ushbu tezisda kichik biznes va xususiy tadbirkorlik subyektlarining eksport salohiyati va erishilgan natijalar tahlili olib borilgan va strategiyalar koʻrib chiqilgan. Eksport salohiyatini oshirish, mamlakat iqtisodiyoti uchun muhim ahamiyatga ega boʻlib, yangi bozorlarni egallash va global raqobatbardoshlikni kuchaytirishga imkon yaratadi. Moliyaviy qoʻllabquvvatlash va huquqiy yordam orqali tadbirkorlarning eksport faoliyatini ragʻbatlantirish, zamonaviy texnologiyalar va innovatsiyalarni joriy etish, taʼlim va malaka oshirish orqali professional rivojlanishni taʼminlash zarurligi muhokama qilingan.