TIBBIYOT MUASSASALARIDA MOLIYAVIY TAHLIL QILISHNI TAKOMILLASHTIRISH YO‘LLARI - Hasanov Husinboy Xudayberganovich (MANAGEMENT AND ECONOMICS SCIENTIFIC RESEARCH JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada tibbiyot muassasalarini moliyaviy holatini baholashda qo‘llaniladigan asosiy ko‘rsatkichlar moliyaviy holati, rentabellik, likvidlik aylanish ko‘rsatkichlar, to’lovga qobiliyatlilik va moliyaviy hisobotlari masalalari o‘rganildi. Tibbiyot muassasalar faoliyati tahlil qilish natijasida olingan xulosalar asosida, tibbiyot muassasalarni moliyaviy tahlil qilishi takomilashtirish bo’yicha xulosa va takliflar ishlab chiqildi