KICHIK BIZNES VA XUSUSIY TADBIRKORLIKNI RIVOJLANTIRISHNING IQTISODIY AHAMIYATI - Nosirova Nargiza Jamoliddin qizi (MANAGEMENT AND ECONOMICS SCIENTIFIC RESEARCH JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida kichik biznes va xususiy tadbirkorlik subyektlarining eksport salohiyatini oshirish masalalari ilmiy jihatdan tahlil qilingan. So‘nggi yillarda mamlakatimizda eksport faoliyatini rivojlantirish, tashqi bozorlarda raqobatbardosh mahsulot ulushini oshirish va eksport geografiyasini kengaytirishga qaratilgan keng ko‘lamli islohotlar amalga oshirilmoqda. Xususan, Prezident qaror va farmonlari asosida eksportni qo‘llab-quvvatlash infratuzilmasi takomillashtirilib, kichik biznes subyektlariga soliq, bojxona va moliyaviy imtiyozlar berilmoqda. Maqolada ushbu islohotlarning samaradorligi, xalqaro tajriba asosida ishlab chiqilgan strategiyalar hamda kelgusidagi rivojlanish istiqbollari yoritilgan.