VATANPARVARLIK TUYG‘USI VA IJTIMOIY TARAQQIYOT: FUQAROLIK JAMIYATINI SHAKLLANTIRISH OMILLARI - Turdiyev Jamshid Rashidovich; Shoaslonova Ro‘yoxon Jamshid qizi (MANAGEMENT AND ECONOMICS SCIENTIFIC RESEARCH JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada vatanparvarlik tushunchasining fuqarolik jamiyatini shakllantirishdagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Vatanparvarlik tuyg‘usi insonning jamiyat oldidagi mas’uliyatini anglash, milliy qadriyatlarni asrab-avaylash va ijtimoiy taraqqiyotga hissa qo‘shish kabi omillar bilan chambarchas bog‘liq. Maqolada fuqarolik jamiyatining rivojlanishida vatanparvarlik g‘oyalarining roli, yosh avlodning ma’naviy tarbiyasida uning ta’siri hamda milliy birdamlikni mustahkamlash jarayonidagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, maqolada tarixiy va zamonaviy manbalar asosida fuqarolik jamiyatini shakllantirishga ta’sir etuvchi omillar tahlil qilinib, amaliy takliflar ilgari suriladi. Mazkur tadqiqot natijalari vatanparvarlik tuyg‘usini shakllantirishga qaratilgan ta’lim va tarbiya jarayonlarini takomillashtirish, ijtimoiy institutlarning rolini kuchaytirish hamda fuqarolik jamiyatining barqaror rivojlanishiga xizmat qilishi mumkin.